skip to Main Content

Intresseanmälan

Så här går en förmedling till

Vi åtar oss försäljningsuppdrag på begagnade och välvårdade båtar av kända varumärken som är upp till 10 år gamla men självklart tar vi även in välskötta äldre objekt. Vi tar alltid hänsyn till kundens behov och vi hjälper dig genom hela affären. Så här går förmedlingen till innan du får upptäcka det härliga livet till havs på din båt.

Vid en båtförmedling fyller du som säljare i en komplett utrustningslista (se dokument) vilket fungerar som ett diskussionsunderlag vad gäller prisbild och att vi får titta på båten alternativt får aktuella bilder på den. Därefter diskuterar vi tillsammans med säljare priset på båten och i samband med prissättning dokumenteras båtens skick i en varudeklaration, vilket även kan påverka prissättningen. Kompletterande uppgifter samlas in och vi fotograferar båten för att sedan annonsera den i digitala båtrelaterade medier över hela Norden där vi av erfarenhet vet att exponeringen är bra. Under försäljningen rekommenderar vi att båten finns på vår visningssbrygga för att öka chanserna till exponering och försäljning samt att vi på ett professionellt sätt kan ha visningar och provturer kontinuerligt.

​​​​​​​All dokumentation samt underlag som tar upp varvshistorik, ägarbevis/köpeavtal samt övriga uppdateringar eller förändringar skall lämnas i kopieform till Gefle Yachts. Ni lämnar även en kopia på befintligt försäkringsbrev på båten. Vi mailar in skrovnummer och motornummer till larmtjänst samt sjöpolisen för kontroll i förebyggande stöldsyfte och som garanti för att båten inte är anmäld stulen.

När försäljning blir aktuell sköter vi all kontakt med spekulanten tills affären är klar. I det skedet kan det vara fördelaktigt om köparen ges möjlighet att kontakta säljaren för utbyte av information, men det sker endast efter säljarens medgivande. Om vi mot förmodan inte skulle lyckas sälja din båt så kostar det inte dig något.